logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Istoria mobilei – cele mai scumpe piese cu putință!

Dincolo de design, de funcționalitate și de originalitate chiar, o piesă de mobilier trezește o curiozitate unanim valabilă: cât costă? Pentru toți curioșii care imediat ce văd o piesă de mobilă țin morțiș să afle „Preț?”, am pregătit un material absolut uluitor, despre cât poate ajunge să coste mobilierul pe care oricum nu ai de gând să-l iei acasă.

Istoria mobilei – cele mai scumpe piese cu putință!
Theluxecafe.com
Andreea Chiru  |  13 Aprilie 2023

Cea mai scumpă piesă de mobilă din istoria omenirii pare să fie la momentul actual așa-zisul Badminton Chest, un dulap vechi de trei sute de ani și care a fost vândut în anul 2004 contra sumei de 36 milioane de lire sterline, de către o casă de licitații. Dincolo de vârsta impresionantă, preșul exorbitant se explică prin decorarea acestui dulap cu sertare în care au fost bătute pietre prețioase. Este realizat din lemn de abanos, la dimensiuni impresionante: înălțime de circa 3,5 m și lățime de peste 2 m. A presupus munca a treizeci de experți în arta mobilierului, proiectul întinzându-se pe o durată de șase ani de zile. În prezent, poate fi admirat la Muzeul de Artă Liechtenstein.

www.liechtensteincollections.at

Fotoliul Dragon a fost vândut la prețul de aproape 22 de milioane de euro și reprezintă o adevărată piesă de artă mai degrabă decât un „simplu” fotoliu. Nu are cine știe ce vârstă, abia a împlinit o sută de ani în 2017, dar sursa de inspirație și execuția formelor l-au transformat într-o piesă desăvârșită. Creator: Eileen Gray. Este un fotoliu din piele naturală maronie, de forma unor petale încă închise, având două elemente din lemn de mahon sub formă de structură lemnoasă – o singură bucată de lemn, răsucită, îndoită și care susține fotoliul atât ca postament, cât și ca brațe. A fost creat de Eileen Gray pentru șeful ei și începând din 1970 a fost vândut de mai multe ori până ce a ajuns în colecția personală Yves Saint Laurent.

www.barnebys.com

Aresline XTen reprezintă cel mai scump (și probabil cel mai eficient) scaun de birou din lume. Conceput în zilele noastre, își datorează prețul de 1,5 milioane dolari nu vânzării la licitație, ci companiei care l-a produs, Pininfarina, un studio de design având branduri gen Ferrari sau Maserati printre clienți. Dincolo de nume și renume, prețul este justificat de tehnologia Technogel care ia forma corpului, reducând orice fel de presiunii în poziția de șezut.

www.sohomod.com

V-am satisfăcut curiozitatea?

Publicitate