logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Loveseat – istoria canapelei pentru cupluri

Mobilierul pentru cupluri are rădăcini vechi în istorie, numai că povestea este cu totul neașteptată. Ne referim la canapeluța cu numai două locuri, pe care o admirăm atât în filmele de epocă, cât și într-unele dintre livingurile contemporane.

loveseat-4641
Istoria canapeluței Loveseat/Witherells.com
Andreea Chiru  |  28 Octombrie 2019

Canapeaua Loveseat este o piesă remarcabilă. A nu se confunda cu canapeaua cu două locuri, chit că denumirea se referă la cupluri. Spre diferență de canapeaua cu două locuri, canapeaua Loveseat este ceva mai… „înghesuită”, și are de cele mai multe ori un aspect tare romantic.

Când a apărut?

Cu adevărat, nimeni nu poate spune. Ce e clar, pe la 1700 Loveseat Sofa era fabricată de către britanici, dar sub cu totul alt design și mai ales pentru cu totul altă funcție. Se confecționa din lemn masiv, și putea acomoda nu două persoane, ci o persoană și jumătate. Explicația? Era destinată doamnelor din înalta societate ale căror ținute somptuoase cereau mobilă specială. O astfel de doamnă nu încăpea, din pricina crinolinei și straturilor de volane și materiale, într-un scaun obișnuit, și ca să stea confortabil s-a inventat această canapea Loveseat. Evident, pe atunci nu se numea așa. Thomas Chippendale era faimos pentru felul în care le realiza în lemn închis la culoare, împodobite cu tot soiul de sculpturi și motive orientale.

www.newel.com

Adevărata canapea pentru îndrăgostiți

O sută și ceva de ani mai târziu, moda a evoluat spre ținute un pic mai suple și deodată doamnele și mai ales domnișoarele au descoperit că rămâne ceva loc lângă ele, pe aceste canapele. Același lucru l-au observat și domnii, care au profitat. Au început să se așeze lângă tinerele care le făceau inima să bată mai puternic. Canapelele Loveseat și-au păstrat locul în saloanele de bal și petreceri, asigurând tinerilor îndrăgostiți un anume soi de intimitate, fără a sparge tiparele decenței. Deja de acum încep să arate altfel: tapițate! În plus, își schimbă și designul, luând forma literei S. De fapt, evoluează de la statutul de canapeluță, la cel de două scaune alipite, spate în spate. Lemnul rămâne în planul doi, tapițeria rafinată devenind principalul atu.

www.ebay.ie

Canapeaua Loveseat de azi

Astăzi, Loveseat își găsește locul sub forma unei canapele obișnuite în casele cu suprafețe reduse, sau ca pat de zi în dormitoarele matrimoniale. Adesea le vedem în colțul cu cărți al casei, unde ocupă poziția de canapeluță pentru citit. Ca design, accentul cade atât pe formă, cât și pe aspectul textilei – cromatică și moliciune. Cele mai potrivite pentru denumirea de azi și totuși cele mai diferite de modelul original sunt canapeluțele Loveseat rotunde sau în formă de inimioară.
Se găsesc și în România și reprezintă o alegere interesantă și confortabilă pentru orice locuință.

www.bonlavie.ro
www.evambient.ro

Publicitate