logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Marcello Ziliani – design antiCOVID-19

De când omenirea se luptă cu pandemia de COVID-19, numeroși actori de pe piața producătorilor de mobilier au sărit în ajutor, atât în România, cât și în afara granițelor. Vă arătăm astăzi cum și-a reorientat un designer eforturile creative.

marcello-5193
Inedit, util și... elegant/ Marcelloziliani.eu
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Aprilie 2020

Marcello Ziliani a decis să-și pună creativitatea în slujba luptei antiCOVID-19. A venit deci cu invitația de a i se scrie despre problemele zilnice pe care le întâmpinăm încercând să nu ne îmbolnăvim, de la mersul la shopping, până la refolosirea măștilor. „Spune-ne ce dificultăți întâmpini în viața de zi cu zi de când cu pandemia de coronavirus COVID-19! Suntem designeri și vrem să căutăm soluții pe care toți oamenii să le poată folosi pe timp de pandemie”, se arată pe pagina online a studioului Marcello Ziliani.

La câteva dintre problemele deja obișnuite, designerii lui Marcello Ziliani au găsit deja soluții. Iată câteva dintre ele:

Ești la magazin pentru cumpărături și vrei, nu vrei, trebuie să pui mâna pe un cărucior de alimente. Ca să nu atingi totuși căruciorul atins deja de alții înaintea ta, poți folosi două tuburi rămase de la hârtia igienică. Se face o tăietură pe lățimea tubului și se prind cele două tuburi pe mâner, funcționând ca o barieră între mâini și mânerul propriu-zis.

www.marcelloziliani.eu

Odată ajuns în magazin, important e să petreci cât mai puțin timp acolo. Organizează-te! Fă o listă încă de acasă, notând cumpărăturile în ordinea în care se găsesc acestea expuse în magazinul cel mai apropiat de casa ta.

www.marcelloziliani.eu

Când ai ajuns acasă, ai un mare obstacol de trecut: igienizarea mâinilor înainte de a pune mâna pe clanță. Soluție: ia o sticlă de apă de 2 litri, taie-o pe jumătate și găurește-o într-un loc, aproape de margine. Apoi acoperă marginile cu scotch,  ca să nu te tai. Prinde cutia astfel rezultată de clanță și pune în ea șervețele antibarcteriene sau gel de curățare a mâinilor. Când vii de la magazin, își cureți mâinile înainte să intri în casă.

www.marcelloziliani.eu

Dar ce faci cu încălțămintea? Marcello Ziliani propune să o lași la ușă, într-un soi de cutie special amenajată. Se ia deci o cutie de pantofi obișnuită, se îndepărtează 3 dintre cele 4 margini ale capacului, apoi marginea rămasă se prinde de cutie cu bandă adezivă. Obții un soi de sertar cu ușiță batantă pe care-l poți lăsa pe preșul din fața ușii. Poți construi un adevărat pantofar, alipind 4 astfel de cutii.

www.marcelloziliani.eu

Despre Marcello Ziliani
Născut în 1963, la Brescia, Marcello Ziliani a terminat facultatea de Arhitectură din Milano în 1988. Este unul dintre designerii cei mai premiați în ultimii ani, fiind specializat în designul de mobilier, corpuri de iluminat și soluții pentru spații office.
 

Publicitate
Publicitate