logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Stilul Art Deco în amenajările interioare

Stilul Art Deco e destul de des pomenit în România, în cercurile arhitecților, designerilor și creatorilor de frumos. Sună a ceva clasic și totuși e modern, ca o punte de legătură între vechi și nou, dar mereu la modă. Iată în ce constă stilul Art Deco!

stilul_art_deco-5733
Art Deco sau totul despre un stil sofisticat/Thetimes.co.uk
Publicitate
Andreea Chiru  |  28 Septembrie 2020

Istorie
Stilul Art Deco este un stil plin de personalitate, născut din nevoia de a accentua, chiar pune în penumbră stilul Art Nouveau. Prima țară în care a apărut a fost Franța, în 1920, cu ocazia Expoziției Internaționale a Artelor decorative și industriei moderne –  de aici i s-a tras și denumirea; a cucerit rapid Europa și și-a făcut drum până în America unde și astăzi continuă să se reflecte în amenajările specifice unor mari instituții culturale și bancare și chiar prin locuințele celor mai bogați americani.

Cromatică
Culorile de bază sunt cele metalice. În stilul Art Deco se folosește mult crom, argint, inox, aur în combinație cu tonuri puternice de alb și negru, roșu, albastru, galben, verde. Combinațiile sunt mereu pline de contrast, chiar și atunci când e vorba de culori naturale, blânde dar menite să pună și mai mult în valoarea personalitatea unor culori vedetă – auriu, negru, inox.

www.inspirationdesignbooks.com

Caracteristici
Stilul Art Deco este un stil modern, elegant, funcțional, opulent, specific perioadei 1920-1950, dar revenit în atenția tuturor celor dornici să impresioneze. Se caracterizează prin forme geometrice, multe linii verticale, motivul razei de soare, margini zimțate.

Materiale în stilul Art Deco
Materialele sunt mereu strălucitoare, finisajele nu pot fi decât lucioase chiar și în cazul lemnului, abundă detaliile metalice. Preferatele stilului Art Deco sunt esențele de lemn exotic, marmura, în general materialele scumpe. În privința materialelor textile, și acestea denotă opulență, sunt materiale luxoase precum catifeaua sau pieile de animale sălbatice.

Mobila Art Deco
Piesele de mobilier Art Deco sunt masive, impozante, totuși au un design aproape modern. Dar dincolo de forme și dimensiuni, mobilierul Art Deco iese în evidență mai ales prin finisajul lucios și materialele neobișnuite. Lemnul de esențe exotice, combinat cu accesorii metalice sau cu inserții de sticlă. Apropo de sticlă, corpurile de iluminat sunt întotdeauna din sticlă vopsită, mată, cu elementele metalice din crom și mici accesorii de oglindă. Formele sunt extravagante, de la formele stilizate ale animalelor la motivul solar, de la forme geometrice cu laturi inegale la unghiurile cele mai ascuțite.

www.lawcris.co.uk
www.inews.co.uk

O amenajare Art Deco se deosebește ușor de o amenajare Art Nouveau prin atmosfera pe care o pune în scenă: complet lipsit de romantism, clasicism și înclinație către formele naturii, stilul Art Deco pune accent pe formele geometrice pure și matematice, scoate în valoare finisajul pieselor de mobilă și asigură un suflu modern prin îndrăzneala combinațiilor cromatice. Una dintre cele mai reprezentative amenajări interioare în stil Art Deco o reprezintă decorul descris de Scott Fitzgerald în Marele Gatsby.

Publicitate